2009. 02. 13.

Savanyú krumplileves

Ez a régi paraszt étel is olyan mint a népdalok. Mindenki másképp tudja, másképp készíti. Nagyon sokan pedig nem is ismerik.




Az én variációm is mindig kicsit más, attól függ, hogy milyen füstölt húsom van éppen. Készítettem már sonkával, bőrkével, csülökkel, ebbe most füstölt oldalas került.

Maga a leves egy sima tejfölös krumplileves, pirospaprikás zsemleszínű rántással. A különbség ott kezdődik, hogy a füstölt hús (hígított) levében kezdem a főzést. Fokhagymával borssal babérlevélel ízesítem, s a savanyúságát a főzés vége felé hozzáadott ecet adja meg.

Tálaláskor finomra vágott vöröshagymát teszek bele, a forró leves elveszi a hagyma csípősségét, de kellemes hagyma ízű és ropogós marad.

Különleges finom leves, ami egytálételként is megállja a helyét.

2 megjegyzés:

  1. do you love mcdonald? if yes let's sign our blog for mcdonald lovers!!!

    VálaszTörlés
  2. Na széép! Hogy jön ide a meki? Amúgy nincs vele bajom, az ésszerűség határáig.
    Yes, I love. Majd megnézlek :)

    VálaszTörlés