Tipikus török specialitás. Házilag!!!
A tésztát recept hiányában magam okoskodtam ki, és olyan jól sikerült, hogy most már nem is érdekel az eredeti.
A tésztát recept hiányában magam okoskodtam ki, és olyan jól sikerült, hogy most már nem is érdekel az eredeti.
.
Ízre állagra olyan mint a török étteremben.
A hús pulyka, vagy bárány bár én már készítettem disznóból is. Nesze neked iszlám.
A hús pulyka, vagy bárány bár én már készítettem disznóból is. Nesze neked iszlám.
Hasonlóan készítik mint a gyros húsát, de itthon megfelel a serpenyő is. Szóval a pulykahúst lepirítottam egy kis szálasra vágott hagymával, szalonnával (persze ez is szárnyasból vagy birkából, ne sértsük meg a vallást :) Persze!
Erőteljes fűszerezés, és már mehet is a tésztára halmozott zöldségekre, ami lehet káposzta hagyma, paradicsom jégsaláta...stb.
Gyors hajtogatás és lehet enni.
Lisztet vízzel, sóval és olajjal összekeverem, "mácsik" tészta állagúra. Kis golyókat készítek, majd nagyon-nagyon vékonyra sodrom. Meleg serpenyőben mindenféle zsiradék nélkül pár pillanat alatt mindkét oldalát megsütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert kemény lesz és törni fog.
Sütés után legjobb, ha azonnal töltjük , vagy letakarva tartjuk melegen , hogy ne száradjon ki.
Nagyon finom volt
VálaszTörlésIstenkirály , ezt csináld meg egy akkora tespibe mint a sütő 60*0 ban és duplán töltve hajtva mint egy palacsinta. hát én kint törökben kecskéből lenyűgöztem őket
VálaszTörlésKöszike a receptet én is csináltam már de ilyen tésztával még nem..Meg is csinálom én is! :)
VálaszTörlésSziasztok, meg tudnák írni, hogy milyen arányban készítettétek a sóból, lisztből, vízből, és olajból a tésztát?
VálaszTörlésHát az az igazság, hogy nem méricsgéltem, csak összekeverten az alapanyagokat. Olyan legyen mint az otthon gyűrt kifőtt tészta állaga. Érezni fogod, hogy mikor tudod összegyúrni és nem ragadós a tészta. Sóból csak egy csipetnyit tegyél, az íze miatt és olajból is csak pár csepp kell. De ígérem legközelebb lemérek mindent pontosan. Sok sikert, és jó étvágyat! :)
VálaszTörlésAzóta nem sütöttél ilyet?
VálaszTörlés