2009. 01. 26.

Csíra 2.nap

Nem tudom, nem tudom. Lehet, hogy valamit nem jól csinálok, vagy csak türelmetlen vagyok?

Azt látom hogy elindult egy két kis csíra, de nincs nagy változás. Na mindegy várok. Addig is itt az ígért jótékony hatásokról a beszámoló.






Búza csíra Pusztítja a rákos sejteket, segíti a vér oxigén szállítását a sejtekhez, egyensúlyban tartja a vérnyomást, tisztítja a májat, elősegíti a vércukor szinten tartását. Gyulladásgátló, baktériumölő hatású, hurutoldó, erősíti az idegrendszert, de még potencianövelő hatása is ismert. -Na hallod!




Hajdina csíra. Igen magas a fehérje tartalma, méregteleníti és erősíti az immunrendszert. Rendszeres fogyasztása vegetáriánusoknak ajánlott.- Akkor ez nekem vércsének hanyagolható.




Lencse, borsó, babfélék csírája. Ahogy mondani szokták "jó a szívnek" - kitisztítják a vérből az LDL ( káros koleszterin)t. Komplex cukrot tartalmaz, amit a vastagbél baktérium megtámadnak, és e folyamat következtében gázok keletkeznek - a rendszeres fogyasztók már ismerik. Igen magas a vastartalma, mely segíti a vérképzést. A bennük levő ligázok felveszik a küzdelmet a mell- és vastagbél rákkal, a proteázok megelőzik az egészséges sejtek rákossá alakulását. -Ez jól hangzik csak azok a gázok!!!




Lucerna csíra Olyan ásványi sókat tartalmaz, mely lúgosítja a vért - candida fertőzésben szenvedők figyelem. Rostja lelöki a koleszterin-lerakódásokat az erek faláról. Magas klorofill-tartalma miatt a szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek különösen ajánlott. A mangán csökkenti a vércukorszintet. B12 - vitamin a vérszegénységen segít, K-vitamin pedig megelőzi a vérrög (thrombus) kialakulását, csökkenti a vérzéseket .A benne levő rengeteg növényi hormon az ösztrogén hatásával egyenértékűen segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében, elviselhetővé teszi a változókor (klimax) kellemetlen tüneteit. - Ezért nem találkoztam még klimaxos hüvelygombás tehénnel!



Mustár csíra
Emésztési problémákra, epe- és májbántalmakra, székrekedés, felfúvódás ellen.Elősegíti az izzadást, íly módon lázcsökkentő lehet megfázás, influenza esetén. A hörghurut is gyógyítható segítségével.




Napraforgó csíra. Az összes aminosavat tartalmazza (fehérje 30%(, tisztító, méregtelenítő, vízhajtó, újraépítő hatású.




Retekcsíra- természetes antibiotikum. Tisztító, méregtelenítő, immunerősítő. Elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztítja a légzőszerveket, megfázás esetén megszünteti a homlok-, orrmelléküreg dugulását, segít a köhögésnél, asthmánál. Hatásos vizelethajtó, tisztítja a húgyvezetéket, húgyhólyagot, vesét, segít egyes vese-, epekövek eltávolításában. Kis mennyiségben étvágygerjesztő. -Ez nagyjából ugyan az,mint maga a retek.




Vöröshagyma csíra- természetes antibiotikum. Gazdag klorofillban, megújítja, kitisztítja a véráramot, a májat. Pusztítja a kártevő egysejtűeket, minden penészesedésnek, gombásodásnak ellenáll. Nyálkaoldó (allicin) tartalmának köszönhetően kiváló gyógyszere a megfázásnak, influenzának, és még izzasztó hatású is. Pozitív környezetet biztosít a hasznos baktériumoknak, miközben kiűzi a kórokozókat a belekből.




Vöröskáposzta csíraTáplálja a bőrt, tisztítja a vért, javítja a látást, jót tesz a csontoknak, fogaknak, mirigyeknek. Rendben tartja az emésztést, rendszeres székletet biztosít. Fekélygyógyító U vitamin van benne. Kalcium tartalma megegyezik a tej kalcium tartalmával. Gyulladáscsökkentő, glükozilonátok nevű vegyületcsoportja megakadályozza a rák kialakulását. A rákos daganatok növekedésének egyik ellenszere, az indolnak nevezett vegyülete révén, tartalmaz még daganatnövekedést blokkoló enzimeket is. Leghatásosabb a vastagbél és gyomorrák legyőzésében, de segít a prosztata- végbél-, tüdő-, valamint hólyagrák gyógyításában




Zsázsa csíra Rendszeres zsázsa csíra fogyasztással megelőzhető a szívinfarktus. 80%-ban


tartalmaz telitetlen zsírsavakat, amelyeknek jelentőségük van a szív- és érrendszeri betegségeknél. Magas E vitamin (1200mg/kg) tartalma értágító, alvadás gátló hatású. A klorofill tisztítja, megújítja a vért. Vizelethajtó, egyben vérnyomáscsökkentő is. Csökkenti a gyulladást, segít a mellrák és a vastagbélrák megelőzésében. Nem utolsósorban afrodiziákum, növeli a férfierőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése