2008. 09. 18.

Töltött káposzta. Krumplis pogácsa.

Méghozzá töltött káposztát kicsit másképp. Ez az az étel amit gyakran készítek, mert az egész család szereti. Ritka az ilyen kaja. Azért írtam, hogy kicsit másképp, mert én kelkáposzta levélbe töltöm a darálthúst, és nem rántom be mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva.



Ez a mai káposzta abban is más, hogy kipróbáltam, hogy milyen benne a töltött paprika.



Finom lett, bár első kóstolásra várja az ember a paradicsom mártás édes ízét.


Jól néztek ki a színes paprikák a zöld tekercsekkel a füstölt sonkával megbolondított káposzta ágyon. Aztán persze veszítettek a színükből de az ízük fini lett. Mi tejföllel szeretjük.

Sütöttem mellé egy kis krumplis pogit, amit hagyományosan élesztő nélkül készítek.
Félidőben forduló a hasukra, és már kész is van!



2 megjegyzés: