2009. 01. 27.

Francia hagymakrémleves, rakott krumpli

Ami igazi magyar, nem cifráztam. Egyetlen titka van, amit már tudományosan tökéletesre fejlesztettünk anyuval, amikor még napi szinten akár kétszer is, literszám főztük.
Mégpedig az hogy hagyni kell kifutni, és nem csak úgy picit, hanem rendesen, had folyjon végig a fazékon, bele a gázba! Na nem ez a lényeg, ez csak az ok! A lényeg az ezután következő hirtelen felindulásból jövő ráolvasás. Attól lesz igazi finom.







Ami még sokat dob a levesen az a fűszeres pirítós. A barátnőm mesélte egyszer, hogy Ő nem csak felszeleteli, és megpirítja a kenyeret, hanem előtte megkeni vajjal, majd fűszerezi, és utána jöhet a szeletelés és a pirítás. Azóta így csinálom én is.


(Szenvedtem ezzel a h**** képpel, de egyszerűen nem tudtam megfordítani, pedig eredetileg sem így áll)







A rakott krumpli nem a család kedvence, de évente egyszer kétszer el tudom sütni.




Sütőben helycserés támadás, kenyér ki krumpli be.





Íme a végeredmény.




2 megjegyzés:

  1. Gratula! Tök ügyi vagy!! ÉS TÜRELMES!!!
    Móni

    VálaszTörlés
  2. Köszi, ügyességre nem volt szükség, a türelmet meg a bogyók teszik. Tudod, nem vagyok ideges,nem vagyok ideges!!!!!!

    VálaszTörlés